Nieuws

Persberichten

Unieke locatie voor derde Deken van Miert Penning Gala: de Kapel van de Zusters Franciscanessen

VEGHEL – Het Deken van Miert Penning Gala wordt dit jaar – vrijdag 8 maart – gehouden op een nieuwe locatie: de historische kapel van de Zusters Franciscanessen aan de Deken van Miertstraat. Na eerdere edities in de Sint Lambertuskerk, wordt deze intieme locatie het podium voor een eigentijdse en betekenisvolle Meierijstadse gala-avond. Door de nieuwe locatie krijgt het evenement ook een iets gewijzigde, modernere, opzet. Dezelfde doelstellingen, het bieden van een podium voor een sociaal maatschappelijk business netwerk, maar in een meer intiem en eigentijds jasje.
Het nieuwe Deken van Miert Penning Gala wordt een exclusief en eigentijds topevenement voor
geheel maatschappelijk ondernemend Meierijstad. En zoals u mag verwachten, zal zowel het
programma als de culinaire- en muzikale omlijsting van het hoogste niveau zijn.

Goede Doel: Stichting Kiosk
De opbrengst van het gala zal dit jaar worden geschonken aan Stichting Kiosk, de drijvende kracht
achter de nieuw te bouwen kiosk in het Julianapark. Het gala ondersteunt hiermee het bouwproject van de nieuwe kiosk. Een prachtige nieuwe plek waar Veghel en Meierijstad samen kunnen genieten van verschillende kunstvormen zoals muziek, toneel, dans, koffieconcerten, schoolvoorstellingen en nog veel meer. Dat wordt de nieuwe Kiosk!
Met de opbrengst van het eerste gala werd in 2016 een rolstoelbus voor de Meierijstadse zorginstellingen gefinancierd en de opbrengst van het tweede gala in 2018 ging naar de Natuurspeeltuin in het Veghelse Julianapark.

Ontvanger van de Penning 2024: ‘Een groots icoon`
De hoogtepunten van het Deken van Miert Penning Gala blijven nog even omgeven door geheimzinnigheid. De onthulling van de derde ‘Meierijstadse Icoon’ die de Deken van Miert Penning in ontvangst mag nemen, zal dan ook een verrassing van formaat zijn. Voorzitter Elsbeth Slippens benadrukt: “De ontvanger van deze derde penning is zeer uitzonderlijk, een ware held van en voor Meierijstad die een onschatbare bijdrage heeft geleverd aan onze gemeenschap en zelfs daarbuiten.”
De derde Deken van Miert Penning zal worden uitgereikt door de juryleden van Stichting Deken
van Miert Penning: Mevrouw Ina Adema, Commissaris van de Koning voor Noord-Brabant, en de
heer Peter Swinkels sr., voormalig topman van Bavaria.

Iconen eren
Het Deken van Miert Penning Gala heeft in voorgaande jaren de volgende iconen geëerd:
In 2016 ontving Mars Veghel de penning voor hun grote bijdrage aan de industriële ontwikkeling
en werkgelegenheid. En ook de congregatie van de Zusters Franciscanessen mochten een
erepenning voor hun belangrijke levenswerk in ontvangst nemen.
In 2018 werd Vanderlande gehuldigd voor hun significante bijdrage aan de lokale gemeenschap en
industrie.

Elsbeth Slippens, Voorzitter van Stichting Deken van Miert Penning Gala:
“De keuze voor de Kapel van de Zusters Franciscanessen belooft een eigentijdse en sfeervolle
avond in deze historische omgeving. Het is een eer om de geschiedenis van Veghel te omarmen en
voort te zetten. Stichting Kiosk is een waardevol initiatief dat perfect aansluit bij de doelstellingen van ons gala. Door sociale inclusie te bevorderen, dragen we bij aan een sterke lokale gemeenschap. “De onthulling van de derde ‘Meierijstadse Icoon’ zal een moment zijn waarover nog lang wordt nagepraat”.

Reserveer nu uw tafel voor het Deken van Miert Penning Gala

Stichting deken van Deken van Miert Penning stelt preview borrel uitHet Deken van Miert Penning Gala staat voor vrijdag 8 maart 2024 gepland in de grote evenementenzaal ‘De Koekbouw’ aan de Noordkade in Veghel. Vanaf nu zijn tafels te reserveren. U bent er toch ook bij?

De derde editie van dit Meierijstadse netwerk evenement stond oorspronkelijk gepland voor 2020. Gedwongen door de corona-pandemie werd het event tot nader order uitgesteld. “Nu is de tijd rijp om dit bijzondere evenement, voor en door Meierijstad, weer op te pakken”, vertelt voorzitter Elsbeth Slippens. Het bestuur van Stichting Deken van Miert Penning Gala heeft tijdens de pauze echter niet stil gezeten. Zo werd een deel van de beschikbare reserves van de stichting bijvoorbeeld gebruikt voor de opvang en het welzijn van vluchtelingen uit Oekraïne in Meierijstad.

Moderne opzet
Daarnaast is gewerkt aan een modernere opzet van het evenement. Dezelfde doelstellingen, het bieden van een podium voor een sociaal maatschappelijk business netwerk, maar in een meer eigentijds jasje. Het nieuwe Deken van Miert Penning Gala wordt een exclusief eigentijds topevenement voor geheel maatschappelijk ondernemend Meierijstad.

Reserveer tijdig uw tafel
Het aantal beschikbare tafels is beperkt. Wanneer u met uw bedrijf of organisatie geïnteresseerd bent dan bespreken we graag met u de mogelijkheden. Dit kan telefonisch via Paul van Dieperbeek, telefoon 06-41 28 55 50 of via mail sales@dekenvanmiertpenning.nl.

Uitreiking
Zeven jaar geleden werd de allereerste Deken van Miert Penning door gastheer René Bastiaanse uitgereikt aan Mars Veghel. De congregatie van de Zusters Franciscanessen mochten een erepenning voor hun belangrijke levenswerk in ontvangst nemen. Tijdens het tweede gala in 2018 werd de Penning toegekend en uitgereikt aan Vanderlande. Met de opbrengst van het eerste gala werd in 2016 een rolstoelbus voor de Meierijstadse zorginstellingen gefinancierd en de opbrengst van het tweede gala in 2018 ging naar de Natuurspeeltuin in het Veghelse Julianapark. Wie de derde penning in ontvangst neemt tijdens het derde gala op vrijdagavond 8 maart is natuurlijk de grote vraag. Het goede doel wordt binnenkort bekend gemaakt.

Need Help To Maximize Your Business?

Reach out to us today and get a complimentary business review and consultation.